ПочетнаПолитика приватности

Политика приватности

Последње измене: 23. 1. 2024. године

Политика приватности Акционог покрета, описује како и зашто бисмо могли да прикупљамо, чувамо, користимо или делимо (у даљем тексту: процес) ваше информације, када користите наш веб-сајт, као, на пример, када:

  1. посетите наш веб-сајт akcionipokret.com или било коју другу нашу веб локацију, која води до ове политике;
  2. остварите са нама комуникацију на други сродни начин.

Питања или недоумице? Читање ове политике ће вам помоћи да разумете своја права на приватност и избор. Ако се не слажете са нашом политиком, молимо вас да не користите наш веб-сајт. Ако и даље имате питања или недоумица, контактирајте нас на: info@akcionipokret.com, са насловом: Приватност.

РЕЗИМЕ КЉУЧНИХ ТАЧАКА

Овај резиме пружа кључне тачке из наше Политике приватности, али више детаља можете сазнати о било којој од ових тема, тако што ћете отићи на кључну тачку која вас занима.

Које личне податке обрађујемо? Када посећујете, користите или се крећете по нашем веб-сајту, можемо обрађивати личне податке у зависности од тога како комуницирате са нама и нашим веб-сајтом, избора које направите и функција које користите.

Да ли обрађујемо било какве осетљиве личне податке? Не обрађујемо осетљиве личне податке, осим ако их сами не дате путем предвиђених форми.

Да ли добијамо било какве информације од трећих лица? Информације можемо примати из јавних база података, маркетиншких партнера, платформи друштвених мрежа и других спољних извора.

Како обрађујемо ваше податке? Ваше податке обрађујемо да бисмо пружили, побољшали и администрирали наш веб-сајт, комуницирали са вама, ради безбедности и превенције превара и да бисмо били у складу са нашим и државним прописима. Такође, ваше податке можемо обрађивати и у друге сврхе, када за то имамо ваљан правни разлог.

У којим ситуацијама и са којим лицима делимо ваше личне податке? Ваше податке не делимо са другим лицима.

Како чувамо ваше податке? Имамо организационе и техничке процесе и процедуре за заштиту ваших личних података. Међутим, ниједан електронски пренос података путем интернета или технологија за складиштење информација не може бити 100% безбедан, тако да не можемо обећати или гарантовати да хакери, сајбер криминалци или друга неовлашћена лица неће моћи да угрозе вашу безбедност и непрописно прикупљају, приступају, краду или мењају ваше податке.

Која су ваша права? У зависности од тога где се географски налазите, важећи закон којим се уређује област заштите личних података може значити да имате одређена права у вези са својим личним подацима.

Како да остварите ваша права? Најлакши начин да остварите ваша права је да нас контактирате. Размотрићемо и поступити по сваком захтеву, у складу са важећим прописима.

Желите да сазнате више о томе шта радимо са информацијама које прикупљамо? Наставите са читањем.

1. КОЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ПРИКУПЉАМО?

Личне информације које нам откривате

Укратко: прикупљамо личне податке које нам дајете.

Прикупљамо личне податке које нам добровољно дате, када поднесете Захтев за приступање, када учествујете у другим активностима на веб-сајту, када нас контактирате или када нам на други начин пошаљете своје податке.

Личне информације које нам дајете. Лични подаци које прикупљамо зависе од контекста ваше интеракције са нама и веб-сајтом, избора које направите и производа и функција које користите. Лични подаци које прикупљамо могу укључивати следеће: имена, адресе е-поште, корисничка имена, лозинке.

Осетљиве информације. Осетљиве информације прикупљамо искључиво по вашем избору, односно када нам такве информације доставите попуњавањем Захтева за приступање или нам их доставите на други начин, али их не прикупљамо аутоматски.

Сви подаци које нам доставите морају бити истинити, потпуни и тачни и морате нас обавестити о свакој промени тих личних података.

Информације које се прикупљају аутоматски

Укратко: Неке информације – као што су то ваша адреса интернет протокола (ИП) или карактеристике прегледача и уређаја – се аутоматски прикупљају када посетите наш веб-сајт.

Аутоматски прикупљамо одређене информације када посећујете, користите или се крећете кроз веб-сајт. Ове информације не откривају ваш конкретни идентитет (као што су ваше име или контакт информације), али могу укључивати информације о уређају и начину коришћења, као што су ваша ИП адреса, претраживач и карактеристике уређаја, оперативни систем, језичка подешавања, УРЛ адресе, назив уређаја, држава, локација, информације о томе како и када користите наш веб-сајт и друге техничке информације. Ове информације су првенствено потребне за одржавање безбедности и рада нашег веб-сајта, као и за потребе наше интерне анализе и извештавања.

Као и многи други, прикупљамо информације путем колачића и сличних технологија.

Информације које прикупљамо укључују:

  1. Подаци о евиденцији и употреби. Подаци о евиденције и употреби су информације које се односе на веб-сајт, дијагностику, употребу и перформансе које наши сервери аутоматски прикупљају када приступате нашем веб-сајту или га користите и које бележимо у евиденционим фајловима. У зависности од тога како комуницирате са нама, ови евиденциони подаци могу укључивати вашу ИП адресу, информације о уређају, тип претраживача и подешавања, као и информације о вашој активности на веб-сајту (као што су ознаке датума/времена повезане са вашом употребом, странице и прегледане датотеке, претраге и друге радње које предузимате, као што су функције које користите), информације о догађајима на уређају (као што су активности система, извештаји о грешкама и подешавања хардвера).
  2. Подаци о уређају. Прикупљамо податке о уређају, као што су информације о вашем рачунару, телефону, таблету или другом уређају који користите за приступ веб-сајту. У зависности од уређаја који се користи, ови подаци о уређају могу обухватати информације као што су ваша ИП адреса (или прокси сервер), локацију, тип претраживача, модел хардвера, добављач интернет услуга и/или мобилни оператер и оперативни систем.
  3. Подаци о локацији. Прикупљамо податке о локацији, као што су информације о локацији вашег уређаја, које могу бити прецизне или непрецизне. Колико информација прикупљамо зависи од типа и подешавања уређаја који користите за приступ веб-сајту. На пример, можемо користити ГПС и друге технологије за прикупљање података о геолокацији који нам говоре о вашој тренутној локацији (на основу ваше ИП адресе). Можете онемогућити прикупљање ових информација, тако што ћете одбити приступ информацијама или онемогућити подешавања дељења локације на свом уређају. Међутим, можда нећете моћи да користите одређене аспекте веб-сајта.

Информације прикупљене из других извора

Укратко: Можемо прикупљати ограничене податке из јавних база података, маркетиншких партнера и других спољних извора.

Да бисмо побољшали нашу способност да вам пружимо релевантне информације и ажурирамо нашу евиденцију, можемо добити информације о вама из других извора, као што су јавне базе података, партнерски програми, добављачи података и од других лица.

2. КАКО ОБРАЂУЈЕМО ВАШЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Укратко: Ваше информације обрађујемо како бисмо пружили, побољшали и администрирали наш веб-сајт, комуницирали са вама, ради безбедности и превенцији превара и да бисмо били усклађени са прописима. Такође, можемо да обрађујемо ваше податке и у друге сврхе, уз ваш пристанак.

3. КАДА И СА КИМ ДЕЛИМО ВАШЕ ЛИЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ?

Ваше податке не делимо са другим лицима.

4. ДА ЛИ КОРИСТИМО КОЛАЧИЋЕ И ДРУГЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ ПРАЋЕЊА

Укратко: Можемо користити колачиће и друге технологије за праћење, ради прикупљања и чувања ваших информација.

Можемо користити колачиће и сличне технологије за праћење, приступ или чување информација.

5. КОЛИКО ДУГО ЧУВАМО ВАШЕ ИНФОРМАЦИЈЕ?

Укратко: Ваше податке чувамо онолико дуго колико је потребно да испуне сврху у којој су дати.

Чуваћемо ваше личне податке само онолико дуго колико је то неопходно за сврхе наведене у овом политици, осим ако се дужи период чувања не захтева или дозвољава прописима.

Када немамо легитиму потребу за обрадом ваших личних података или ћемо избрисати или анонимизовати такве информације или, ако то није могуће, онда ћемо безбедно чувати ваше личне податке и изоловати их од било какве даље обраде док брисање не буде могуће.

6. КАКО ЧУВАМО ВАШЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Укратко: Циљ нам је да заштитимо ваше личне податке путем система организационих и техничких мера безбедности.

Имплементирали смо одговарајуће и разумне техничке и организационе безбедносне мере, дизајниране да заштите безбедност свих личних података које обрађујемо. Међутим, упркос нашим заштитним мерама и напорима да обезбедимо ваше информације, ниједан електронски пренос преко интернета или технологија за складиштење информација не може бити 100% безбедан, тако да не можемо обећати или гарантовати да хакери, сајбер криминалци или друга неовлашћена лица неће моћи да угрозе нашу безбедност и непрописно прикупљају, приступају, краду или мењају ваше податке. Иако ћемо дати све од себе да заштитимо ваше личне податке, пренос личних података ка и из нашег веб-сајта је на ваш сопствени ризик. Требало би нашем веб-сајту приступати само у безбедном окружењу.

7. КОЈА СУ ВАША ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ?

Укратко: Можете прегледати, променити или укинути свој налог, у било ком тренутку.

Повлачење ваше сагласности. Ако се ослањамо на вашу сагласност за обраду ваших личних података, која може бити изричит или подразумеван пристанак, у зависности од важећих прописа, имате право да повучете своју сагласност у било ком тренутку. Можете повући своју сагласност у било ком тренутку тако што ћете нас контактирати.

Међутим, имајте на уму да ово неће утицати на законитост обраде ваших података, пре повлачења сагласности, нити ће, када важећи прописи дозвољавају, то утицати на обраду ваших података која се спроводи ослањајући се на обраду у складу са прописима, која не захтева вашу сагласност.

Колачићи и сличне технологије. Већина веб претраживача је подразумевано подешено да прихвата колачиће. Ако желите, обично можете да изаберете да подесите претраживач да уклони колачиће и да их одбије. Ако одлучите да уклоните или одбијете колачиће, то може утицати на одређене функције или услуге нашег веб-сајта.

8. КОНТРОЛЕ ЗА ФУНКЦИЈУ „НЕ ПРАТИ”

Већина веб претраживача и неки мобилни оперативни системи и мобилне апликације укључују „Не прати” (ДНТ) функцију или подешавање, које можете активирати да бисте сигнализирали вашу жељу да се подаци о вашим активностима претраживања на мрежи не надгледају и прикупљају. У овој фази нема јединственог стандарда технологије за препознавање имплементације ДНТ сигнала. Као такав, тренутно не одговарамо на ДНТ сигнале претраживача или било који други механизам који аутоматски саопштава ваш избор да не будете праћени на мрежи. Ако се усвоји стандард за праћење на мрежи који морамо поштовати у будућности, обавестићемо вас о тој пракси у измењеној верзији ове политике.

9. ДА ЛИ МЕЊАМО ОВУ ПОЛИТИКУ?

Укратко: Да, мењамо ову политику по потреби, да бисмо остали у складу са важећим прописима.

Можемо, с времена на време, изменити ову политику. Измењена политика ће бити означена датумом и верзијом измене, а таква верзија ће ступити на снагу чим буде објављена. Ако унесемо материјалне промене у ову политику о приватности, можемо да вас обавестимо о томе, али нисмо у обавези. Препоручујемо вам да често прегледате ову политику, како бисте били упознати са тренутним стањем.

10. КАКО НАС МОЖЕТЕ КОНТАКТИРАТИ?

Ако имате питања или коментар о овој политици, можете нам писати електронским путем на адресу info@akcionipokret.com.